1000синови_1000сенки

250 ден

Опис

THE END: A COLLECTION OF SUICIDE NOTES(наместо предговор)Овој curiosity killed the cat_самопредизвик го прифатив примарно за да покажам дека, во својата морбидна ексцентричност, суицидните пораки (suicide notes) се еден особен книжевен жанр. Намерно си допуштив малечка доза belle lettre, за да не ги вознемирам оние што искрено ме имаат во својот живот. Но, тоа е само воведната иницијатива во потфатот. Секако намерата не ми беше да составам декадентна салонска збирка од измислени проштални писменца, иако дури и на најнеочекувани места (во фрагментирана форма) светската литература е полна со нив, а и самата фасцинација од зборовите, од последните напишани зборови пред неповратното финале е нешто возбудливо само по себе.(Од предговорот)

Коментари

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “1000синови_1000сенки”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.