Литературен фестивал

Logo-Pro-za-BalkanПРО-ЗА Балкан е фестивал на пишаниот збор,  за неговото значење и вредност во современиот свет, особено на балканските простори.

Фестивалот гради мостови меѓу балканските и македонските писатели, меѓу европските фактори од светот на издавачката дејност и македонските издавачи, меѓу светот на книгите и македонските читатели.

Александар Прокопиев

Уметнички директор