1000синови-1000сенки

250 ден

Опис

THE END: A COLLECTION OF SUICIDE NOTES

(наместо предговор)

Овој curiosity killed the cat_самопредизвик го прифатив примарно за да покажам дека, во својата морбидна ексцентричност, суицидните пораки (suicide notes) се еден особен книжевен жанр. Намерно си допуштив малечка доза belle lettre, за да не ги вознемирам оние што искрено ме имаат во својот живот. Но, тоа е само воведната иницијатива во потфатот. Секако намерата не ми беше да составам декадентна салонска збирка од измислени проштални писменца, иако дури и на најнеочекувани места (во фрагментирана форма) светската литература е полна со нив, а и самата фасцинација од зборовите, од последните напишани зборови пред неповратното финале е нешто возбудливо само по себе.

(Од предговорот)

Додатни информации

Број на страници

79

Димензии

129 x 198

Година на издавање

2018

ИСБН

978-608-256-016-8

Корица

мека

Коментари

There are no reviews yet.

Be the first to review “1000синови-1000сенки”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *