Последниот облог

posledniot oblog

АБДЕЛИЛАХ ХАМДУЧИ

ПОСЛЕДНИОТ ОБЛОГ

Отман, убав млад марокански маж во Казабланка, се враќа дома за да открие дека неговата постара француска сопруга, Софија, е брутално убиена во нивната спална соба. Отман бил многу сиромашен пред да ја сретне Софија, но животот со жена стара повеќе од четириесет години од него не е едноставен, па се заљубува во помлада жена.

По убиството, мароканската полиција го става Отман како главен осомничен за убиството на неговата сопруга. Дали ја убил за пари и за комфорна слобода со неговата љубов, или е невин човек кој се нашол во погрешно време и на погрешно место?