Три мачки, една желба

Macki ZELBAЗабавна книга што овозможува уникатна авантура и зборува за искреноста на детското другарство.

 

 

 

 

За авторот

Sara_Sahinkanat1

Сара Шахинканат (Истанбул, 1966 г.) се занимавала со преведување и работела во рекламниот сектор. Во 2001 година на свет дојде нејзиниот син Тан. Сликовниците што ги пишуваше за да му се допаднат нему, сега ги пишува и за други деца. Во 2009 година на меѓународниот натпревар во ракотворби на книги, во Ошима, Јапонија ја доби наградата Acceptance со книгата Гуштеровата волшебна опашка. Нејзината книга Кој се плаши од Црвенкапа? беше избрана за Најдобра сликовница од ÇGYD – Интернационален совет за книги за младина на Турција, во 2009 година.