Прегратка на Бруклинскиот мост

C Embrace at the Brooklin bridge-Cover-page-001Во пресрет на дваесет и првиот роденден на Салма, пријатели и семејството се собираат во Њујорк за прослава организирана од Дарвиш, нејзиниот тврдоглав дедо. Патувањата на секој гостин до овој судбоносен собир добиваат неочекувано значење, бидејќи тие се наоѓаат во ситуации кога ги ревидираат животните избори и ги преиспитуваат своите односи едни со други и кон земјата во која живеат.
Патувајќи беспрекорно меѓу Египет и Соединетите држави, „Прегратка на Бруклинскиот мост“ е приказна за тоа како го конструираме и менуваме идентитетот, како и за семејна потрагата по дом.

 

 

 

ЗА АВТОРОТ

EzzedineChoukriFishere-3-402x550
Егзедин Ц. Фишере е реномиран египетски писател, академик и дипломат. Напишал бројни успешни и продавани романи, а, исто така, пишува политички написи за арапски, англиски и француски весници. Предава на колеџот Дартмут во САД.