Не ме давај ним

Книга во која е насликана турската улица и болките од детството на писателот, на жив и креативен начин, со впечатлив и течен јазик. Приказните во романот понекогаш се смешни, понекогаш темни и болни. Она што им е заедничко е духот на едно време, кој, со моќта на перото на Туфан, ве носи низ улиците и населбите во Турција како да ги гледате, а не да ги читате.

 

 

За авторот

Tarik2

Тарик Туфан е еден од најпознатите современи турски писатели, познат и по неговата работа на повеќе филмови наградувани на филмските фестивали во Венеција, Ротердам, Варшава…

Роден е во Истанбул во 1973 година. Дипломирал на Филозофски факултет а магистрирал социологија на Институтот за блискоисточни студии на Универзитетот Мармара. Работел програми на различни радио и телевизиски канали. Покрај пишувањето на романи и сценарија, тој објавува и статии и раскази во литературни списанија.