Мувата која ја заврши војната

Flugan cover final-page-halfИсландска детска книга на годината во 2011 г.

Колкекс, Хари Шеќер и Флај се само обични домашни
муви. Вид на муви коишто малку луѓе ги забележуваат и
коишто тешко дека некогаш направиле нешто значајно.
Сѐ до денот кога решаваат да избегаат од дома и да ги
бараат добрите монаси од Непал.

Необична приказна за мувите, луѓето и војната.
Урнебесна и смртно сериозна истовремено.

 

 

За авторката

bryndisbjorgvins-10-20_at_25410_pm

Бриндис Бјоргвинсдотир е писателка, фолклорист и визитинг-професор на
Исландската Акдемија за општествени науки.

Илустраторот Торарин Мар Балдурсон е виолинист во Исландскиот симфониски оркестар