Малечкото пајаче и неговиот часовник

Пајакот - Корица печат-page-001Дури и пајаците имаат свои распореди. Јадат супа со муви и учат дизајн на мрежа, омилен анимиран филм им е Спајдермен и мразат да ја чешлаат косата.

Оваа, лесна за читање приказна, им раскажува на децата како сите суштества водат свој живот, можеби прилично сличен на нашиот.

Што е најважно, децата ќе научат како да кажуваат колку е часот.

Авторка на сликовницата е Ека Таблиашвили од Грузија.