Лука Сламката забива со топка

Luka cover-page-001halfЗапознајте го Лука Сламката. Тој оди бос, живее со татко му а најголемата страст му е кошарката. Иако децата се потсмеваат со Лука, момчето не престанува да посетува тренинг затоа што има цел – да докаже дека може совршено да игра кошарка.

Што се случува кога никогаш не се предаваш, не престануваш да веруваш во себе, а старата љубов не престанува. Дали вреди непријателот секогаш да се уништи? Отворете ја оваа книга и дознајте!

 

 

 

За авторот

dirgelaТомас Диргела е писател, креатор и водител на популарно радио шоу за деца, а помеѓу младите читатели е познат и како автор на урнебесно забавните „Лука сламката забива со топка“ и детективската серија Дом и Том. Првата книга од таа серија „Дом и Том. Случајот на загубената метла“ (2017) доживеа огромна популарност.

Неговите книги за деца имаат добиено многу важни награди.