Дарк

dark coverБуенос Аирес во педесеттите години. И момче со уметнички афинитети коешто се открива себеси. Емотивно и физички.
Мајсторски напишана приказна за себеспознавањето, од еден од најплодните аргентински писатели. Со главни ликови како измислени од некој аргентински Џек Керуак!

За книгите на писателот Козарински предговори пишувале автори како Сузан Сонтаг и Гиљермо Кабрера. Често е споменуван како еден од најважните автори од шпанското говорно подрачје. Тој е и режисер, автор на филмови номинирани и наградувани на фестивалите во Венеција, Чикаго, Сан Себастијан…

Книгата ја преведе Лара Прокопиева.