Posted on Leave a comment

Оди, пред да те засакам многу, од познатиот музичар и писател Туна Киремитчи

Оди, пред да те засакам многу (2002 г.) е за оние на кои им е познато и љубењето и заминувањето. Носталгија, љубовни разочарувања, брак, тага на предоцното сфаќање еден со друг и борбата да се преживее и покрај болката… Првиот роман на Туна Киремитчи ја раскажува приказната на Арда Акад, којашто откако во несреќен случај го губи синот, се засолнува во куќата на својата мајка во Ескишехир. За нејзиното навраќање на годините од нејзината рана младост во родниот дом и повторното искрснување на момчето кое е јунак на нејзината прва љубовна приказна, дваесет и три години подоцна…

Романот предизвика огромен интерес во Турција и важи за еден од најважните книжевни настани во годината кога се објави.

Tuna Kiremitci Cover-page-001

 

 

 

 

 

 

За писателот

Туна Киремичи е роден 1973 година во Ескишехир и од најрана возраст почнува да се занимава со поезија и музика. Во периодот кога се оддалечува од музиката го напишал својот прв роман „Оди, пред да те засакам многу“, а потоа следуваат романите: „Во оваа работа има некаква осаменост“, „Тројца на пат“, „Молитвите се постојани“, „Сладолед за малечкото“, „Есен во Солун“, „Љубовен проблем“, „Аеродинамичките проблеми на летачките килими“ и „Оној што сам се сака, не плачи“. Некои од овие романи ги адаптирал во филмско сценарио или театарски претстави. Како писател инспирација му се трагедиите на обичните луѓе, дилемите на машко-женските односи во општеството и меланхолијата на стареењето. Сите овие инспирации ги користи за креирање и тажни и среќни концепти и е под влијание на таканаречената „романтична иронија“ во турската литература. Неговите романи се преведени и објавени на 16 јазици.

Како дипломиран филмски режисер потписник е на неколку краткометражни филмови и еден игран долгометражен филм. Еден период се занимава и со новинарство.

Во 2016 година изјавува дека става крај на својата кариера на писател и дека ќе продолжи да се занимава само со музика и поезија. Освен за себе, пишува текстови и компонира музика и за многу познати турски музички ѕвезди.

Posted on Leave a comment

Како да го заработиш првиот милион

Оваа книга претставува пародија на мотивациските книги од типот „златни совети“. „Како да го заработиш првиот милион“ на Богдан Костин, нѐ внесува во трагикомичниот свет на нашето секојдневие во кој живеат луѓе подложни на гротескни компромиси, свет во кој сè e на продажба. Кога ќе ти се појави добра идеја за брзо збогатување и згора на тоа си млад претприемач, не ти преостанува ништо друго освен идејата да ја спроведеш во пракса. Се откажуваш од добро платената работа во агенцијата за рекламирање и тргнуваш по сопствен пат со единствена цел, да заработиш милион долари. Анонимниот наратор на овој роман, „јунакот на нашите дни“, својата идеја ја спроведува на најцинични и најневообичаени начини, воден од девизата: Смртта продава. Тој ја ползува смртта на луѓето со цел на клиентите да им ги продаде своите продукти, претворајќи болести, самоубиства и предозирања во емотивни приказни кои треба да стигнат до срцата на тие кои, во потрага по сензации, се хранат со шарените страници на списанијата и светлината на телевизискиот екран. Потпомогнат од помошници без никакви скрупули, и употребувајќи еден кршлив и неморален систем, тој успева да си го оствари сонот.

Преводот од романски на македонски јазик е на проф. д-р Ермис Лафазановски.

За авторот

AVT_Bogdan-Costin_5211

Роден во 1975 година, Богдан Костин е еден од ретките романски писатели што заработуваат за живот од своето пишување. Тоа е затоа што, покрај неговите романи и претстави, тој пишува и за маркетинг потреби, и до сега има има освоено многу награди на национални и меѓународни фестивали од областа на маркетингот, меѓу кои Голден Драм, АДОР, Ефи. „Како да го заработиш првиот милион“ беше бестселер во Романија, ценет и од читателите и од критичарите.

Posted on Leave a comment

Милева Ајнштајн, теорија на тагата од Славенка Дракулиќ

Кога, тукушто стигната со своите синови во Берлин, каде што нејзиниот сопруг, најславниот научник на XX век, Алберт Ајнштајн, само што добил работа, ќе добие писмо со Услови за нивниот меѓусебен живот, и онака напукнатиот живот на Милева Ајнштајн сосема ќе се преврти. Останува сама, со своите синови, со големиот товар на тагата што ја носи во себе, со сите падови коишто ги имала во животот и оние што допрва ќе ги доживее.
Личноста што била предодредена за најголеми научни дострели, генијалната математичарка, првата жена на Политехничкиот факултет на Универзитетот во Цирих, секогаш различната и поинаква Милева Ајнштајн родена Мариќ, од богато војводинско семејство, е со речиси парадигматична судбина кога размислуваме за положбата на жените во тоа време.

Нејзината теорија на тагата е тешка како и која било теорија на релативноста, но и многу почеста од неа. Багажот на тагата што го носела од најраната младост до смртта, во којашто со текот на времето само се додавале тешки моменти, од куцањето и подбивот на децата, преку љубовта и неуспешниот брак со Алберт, до смртта на детето, болната сестра, незавршениот факултет, лошата материјална ситуација и тешката болест на најмладиот син, е товар што може да го разбере секоја читателка или читател.

Славенка Дракулиќ во романот Милева Ајнштајн, теорија на тагата го оживува генијот во неговото семејство. Пред нас се појавува опиплива, вистинска, полна со живот, но и со депресија Милева, жената во којашто се огледуваат сите улоги коишто жените постојано и одново ги поднесуваат и со коишто се носат посилно од кој било маж.

За авторката

drakulic2-071112_0

Славенка Дракулиќ, родена 1949 год. во Риека, се вбројува во една од најпознатите и наjпреведуваните писателки од Хрватска. Објавува есеи, романи и стручна литература и пишува за бројни весници и списанија.  Во 2005 год. за делото „Keiner war dabei – Kriegsverbrechen auf dem Balkan vor Gericht“ ја добива „Лајпцишката книжевна награда за европско разбирање“. Славенка Дракулиќ живее во Шведска и во Хрватска.

Posted on Leave a comment

Смрт во Вавилон, љубов во Истанбул

За време на османлискиот период Султанот Сулејман побарал од Фузули, познат писател од Хила, да ја преработи приказната за Лејла и Меџнун – една од најголемите љубовни приказни на сите времиња, инспирација за љубовните приказни како Ромео и Јулија.

Но, приказната на Лејла и Меџнун не е обична љубовна случка.

Фузули открива дека во неа има илјадагодишна мистерија:
Има седум вистински тајни за тие што знаат љубов што е.
Оној што ќе ги има седумте тајни ќе владее со светот.
А вратите за одговорите на седумте тајни се во урнатините на Вавилон, Багдад, Истанбул, Рим и Париз.
Така започнува долгата потрага по книгата на Фузули за откривање на тајните и за докажување на мистеријата.

За авторот

15585025_1155332944514708_3811143627185119862_o

Искендер Пала е роден во Ушак во 1958 година и го завршува факултетот за литература на Истанбулскиот универзитет во 1979 година. На истиот универзитет докторира на одделот за османлиска диван литература (1983) каде станува доцент (1993) и професор (1998). Со цел да ѝ ја приближи диван литературата на пошироката народна маса, пишува кратки приказни, есеи, академски студии и написи во весниците, кои биле инспирирани од класичната поезија. Семинарите и конференциите за диван литература што тој ги
приредува се мошне посетени.
Искендер Пала ги добива: наградата на Здружението на турските писатели за јазикот (1989), наградата AKDTYK на Фондацијата за турски јазик (1990) и наградата за есеј на Друштвото на турските писатели (1996). Неговиот роман „Смрт во Вавилон, љубов во Истанбул“ е продаден во тираж од стотина илјади примероци и е многупати награден. Негови други дела се: Лалето на Истанбул, Шахот и султанот, Пламен, Михмандар, Легенда, Помеѓу две битки, Книга за љубовта, Четириесеттата порта…
Оженет е и татко на три деца и сè уште е дел од наставниот кадар на Универзитетот во Ушак.

Posted on Leave a comment

Helpdesk Engineer

Opportunity for pay growth as your career develops and upward mobility as the company continues to grow and scale. Be part of a company that allows you exposure to Python Developer a variety of different challenging issues on a daily basis. Support the core network of small to midsized firms leveraging Microsoft local and cloud applications.

They’re also known for soft skills such as Customer-service skills, Listening skills, and Speaking skills. Utilized Microsoft SCCM to monitor Microsoft Windows 7 image on 13 desktops. Integrated DevOps Engineer intricacies of State, Local and District Probate process and mastery of company policies. Prepare the communication, mapping, migration script and send it to the business partners.

Typical Duties Of A Help Desk Technician

By finding the median salary, cost of living, and using the Bureau of Labor Statistics’ Location Quotient, we narrowed down our list of states to these four. Laptops, 5%Provided installation, configuration, and troubleshooting of various software and web-based applications on laptops and desktops. Worked with field engineers and end-users to setup systems that accessed the D&B information database. Work with remote users to resolve issues over the phone and via Remote Desktop Connection and at times through VPN. Interface with in-house customer service and user setup personnel to determine solutions. Here are examples of responsibilities from real help desk engineer resumes representing typical tasks they are likely to perform in their roles.

 • Our resume builder tool will walk you through the process of creating a stand-out Architect resume.
 • You should also have excellent interpersonal and communication skills.
 • Within two years you should expect to go from helpdesk to desktop support and from desktop support to junior administration.
 • The two main takeaways that I hope every entry level person reading this post walks away with are have a plan build a network of people.

However, many people get stuck in entry-level positions for years! They spend their time helping with little things instead of working on stuff that can directly translate into big time promotions. The truth is, most entry-level positions are pretty much the same in this sense.

It Help Desk Technician Requirements

A service desk engineer typically handles the password authorization controls for a company. He is the person responsible for enabling and disabling passwords for computer software used by a company. After you’ve put in your time as a help desk technician and obtained some good entry level certifications, you can likely expect to move on to a job as either a network administrator or systems administrator. It helps teams to work on appropriate things and also focus solving problems that are faced by customers.

Help Desk Engineer

This is something anyone can easily do if they know what to focus on. Qualified candidates in North America who cannot be vaccinated for medical reasons or because of a sincerely held religious belief may request a reasonable accommodation to this policy.

Why Service Desk Engineer?

Joining a professional organization demonstrates your commitment to the role, and helps to develop your professional network. You can stay abreast of new skills, innovations, and the latest news in the field of project management. A college degree is not typically required for entry-level help desk positions, but a degree in computer information science, or help desk administration can help get an interview or achieve a higher pay grade. It can also be useful to get a specialized or niche certificate in PC repair, network administration, or help desk support. Strong drive to provide excellent customer service and experience, with an awareness of prioritization of tasks, stakeholders, budget, and time.

A service desk engineer may handle a company’s password authorization controls. There are service desk engineer jobs available all around the world. This type of job is prevalent in most businesses that support technology. A cable entertainment company is an example of an organization that uses these types of engineers. The technician must have strong communication skills because he interacts with customers on a daily basis. These skills are vital for troubleshooting the technical issues a customer is having.

The best states for people in this position are New Hampshire, Massachusetts, Pennsylvania, and New Jersey. Help Desk Engineers make the most in New Hampshire with an average salary of $95,382.

A strong working knowledge of computer systems, hardware, and software. Responding to queries on the phone, via email, in person, or through remote access. The skills section on your resume can be almost as important as the experience section, so you want it to be an accurate portrayal of what you can do. Luckily, we’ve found all of the skills you’ll need so even if you don’t have these skills yet, you know what you need to work on. Out of all the resumes we looked through, 10.6% of Help Desk Engineers listed Technical Support on their resume, but soft skills such as Customer-service skills and Listening skills are important as well. There are certain skills that many Help Desk Engineers have in order to accomplish their responsibilities.

Brush Up On Your Help Desk Support Knowledge

Teams will meet in person every quarter in one of Grammarly’s hubs, currently in San Francisco, Vancouver, New York, and Kyiv. To ensure that teams are able to overlap in their working hours and to meet face-to-face when needed, all team members need to live within three time zones of their direct team. DC3 delivers capability with a team comprised of Department of the Air Force civilians, Air Force and Navy military personnel, and contractors for specialized support. Leidos is a FORTUNE 500 company bringing a mix of innovative technology and sector expertise to customers in the national security, engineering, and the health industries.

Help Desk Engineer

All you do is spend your time helping with minor issues without getting enough exposure to what really matters. Sure, it’s great if you’re just starting out and need to get some experience but, expecting to have a lucrative and fulfilling career in it is delusional. Has experience with corporate networks (active network, Wi-Fi, VPN). Has experience with enterprise administration and troubleshooting for macOS.

It Help Desk Technician Job Description

For Ukraine, this policy requires team members to be vaccinated or produce a daily negative COVID-19 test administered at the Kyiv hub to work from the hub or attend in-person meetings. Receive, log, and respond appropriately to requests through Grammarly’s ticketing system, email, and other communication channels while liaising with all IT Support engineers. Grammarly’s engineers and researchers have the freedom to innovate and uncover breakthroughs—and, in turn, influence our product roadmap.

Help Desk Engineer

The service desk staff typically handles the technical issues that are reported by the employees of a company. They should be able to understand users’ questions, provide technical support, and assist all staff remotely on technology problems. Owing to the nature of this occupation, aspirants for these jobs must have excellent communication skills and technical knowledge about various technologies and solutions. A senior infrastructure engineer specializes in designing and developing systems and infrastructures based on client preferences and industry standards. A service desk engineer typically works multiple shifts during a month. Most companies provide round-the-clock customer support and technical engineers typically manage this support.

Everyone hates making the call to their cable company, cell phone company or any customer service specialist, but you need some help in these situations. Some people never grow the thick skin you need to have to deal with some of the backlash that comes. It hopefully teaches the people starting off how sometimes you can do your best to serve and still not make people happy. Unfortunately, even when things work out there is generally not much reward. We are looking for a competent Help desk technician to provide fast and useful technical assistance on computer systems.

How Much Does Entry Level Help Desk Make?

Since traditional IT education focuses on just one area at a time, companies are having to hire someone to manage each area. The best part is that if you’re feeling down or maybe even lost, you can get plenty of support. For instance, someone struggling to prepare for a certification or having a bad time at work can simply share part of their story with their community and be flooded with tons of positive messages. This may seem like a triviality, but having the privilege to rely on a supportive community can make a gigantic difference in your career. VARs are constantly engaged in highly technical projects, which can provide you with amazing hands-on experience and new skills.

Assisted clients and business partners with questions and problems involving IBM iSeries system hardware and configurations. Administered all Microsoft Windows 2012 and legacy operating systems in multi-location environment. Traveled to Advance Auto Parts stores state-wide and performed on-site diagnosis and resolution of hardware and software problems. Mentor junior Customer Engineers on operating systems, configuring software updates as well as new hardware implementations. Supported equipment includes Macintosh and Windows PC desktop/laptop workstations, peripherals, web based databases, and mobile devices.

You see, it is safe to say that if someone made it all the way from zero to an entry-level IT job, he or she probably has a Net+, CCNA or even a college degree. So, unless God himself gifted them with unlimited talent and brainpower, they’re likely to be self-disciplined and motivated. At Grammarly, we value our differences, and we encourage all—especially those whose identities are traditionally underrepresented in tech organizations—to apply. Grammarly will consider qualified applicants with criminal histories in a manner consistent with the San Francisco Fair Chance Ordinance.

Offering technical assistance on the delivery, configuration, set up, maintenance, and troubleshooting of computer systems, hardware, and software. Finally, you must be able to explain technology to individuals from non-technical backgrounds.

We are committed to making our clients’ businesses run better by adding more value to their organizations through technology. If you are looking for an opportunity to join a team where you can drive your career while being part of a company that https://remotemode.net/ values the ability to learn and grow, this is your chance! Prescient Solutions offers a great work environment that encourages teamwork to achieve a greater purpose while providing a higher level of service through better communication.

Ships devices to users or support vendors and tracks shipment progress. Proven experiences with Corporate IT systems in a SaaS and Cloud focused environment. You can change your consent settings at any time by unsubscribing or as detailed in our terms. We are highly focused on moving to 100% cloudified systems and delivering a highly secure and self-service experience using the latest tools available. Help Desk Engineers in America make an average salary of $70,995 per year or $34 per hour.

Maintain NAS, SAN storage systems, Windows & Linux servers, network and cloud administration. Administered in-house and telecommuters phone system, network, Internet, e-mail and web site connectivity. A Remote Career annual salary averages $70,995, which breaks down to $34.13 an hour. However, Help Desk Engineers can earn anywhere from upwards of $45,000 to $111,000 a year. This means that the top-earning Help Desk Engineers make $66,000 more than the lowest-earning ones. Speaking skills is important to being able to communicate efficiently with multiple people regarding your thoughts, ideas and feedback.

You can have access to very knowledgeable people who can advise you, increase your chances of landing a higher-paying position, and confidently ask for help anytime you need it. Sure, some people choose to stay in entry-level roles (that’s what they claim, but secretly daydream about moving up) for most or all of their career –nothing wrong with that. But, there are also people who skyrocket through the industry like if they were cruising through outer space. Within two years you should expect to go from helpdesk to desktop support and from desktop support to junior administration.

Posted on Leave a comment

The 8 Best Accounting Software For Small Business

bookkeeping software

Every tenant receives receipts automatically and in case any of the payment is unsuccessful, the manager is notified to take appropriate action. The platform makes users’ accounting information all available from its dashboard, keeping them informed on receivables and cash flows. The system automates around 50% of all payment processes in 190 countries. It’s a leading solution for payment reconciliation, financial reporting, and AP. It normalizes data over a wide array of payment gateways. The app provides users with access to accounting information and allows for the creation, editing, sharing and duplication of the same with relevant parties.

bookkeeping software

It also provides a very limited app on both Android and iOS, Sunrise Receipt Capture, which does just that and no more. The receipt app also seems to work inconsistently and sometimes requires the user to log out and back in before saving the receipt snap properly. The Zoho Inventory module integrates with the invoicing seamlessly to provide a smooth transition from invoice to delivery.

With over 600 integrations, strong mobile apps, and tax support, it’s no wonder this software is popular. Holded is a robust solution that offers accounting, invoicing, project, and inventory features — among several others. It lets you connect your bank, reconcile transactions, automatically classify entries, and manage it all in your ledger. One of the main distinguishing factors that sets Sunrise apart from other tools on this list is its plans that include dedicated bookkeeping services. If your business is willing to spend a little extra to outsource some of those responsibilities through your accounting software, you should consider leveraging Sunrise by Lendio. AccountEdge Basic and Pro are desktop applications that are available for an affordable one-time fee. Optional phone support costs extra, and ERP software (either cloud-based or onsite) are available for a monthly fee.

What Should A Bookkeeper Look For In Accounting Software?

Estimates can be converted to invoices , and invoices can be set to recur. Zoho Corporation was founded in 1996 in India and now also has a corporate office in California. It’s online accounting software for small businesses that lets you track your finances, create invoices, collaborate with your accountant in real-time, and more. It includes multiple products including accounting software, customer relationship management , inventory control, and human resource management software. Integrated applications for accounting programs allow for comprehensive, real-time analysis of an organization’s financial status including cash flow and expense management. Accounting software is also known as Accounting Periods and Methods. Zoho Books is an online accounting software that allows you to easily manage the money flowing in and out of your business.

Sage Business Cloud Accounting, formerly known as Sage One, is a global brand that offers online accounting and business services. To determine the best accounting software, we researched more than http://www.adda.org/index.php/programs-services/employment-center 20 programs and applications before deciding on the top eight. We chose these based on the features and functions specifically designed for small business owners, ease of use, cost, and more.

Both accrual and cash basis reporting are possible through Wave, and it’s easy to toggle between them. Wave can report on cash flow, profit and loss, trial balance, and sales taxes, which is a limited reporting functionality as compared to other products on this list. You may find, however, that Wave’s functionality and overall cost effectiveness (remember, it’s free!) outweigh the reporting limitations. QuickBooks Online Essentials adds the ability to track time and integrate with an automatic time tracker, TSheets, and includes three concurrent users. And, the next level subscription, QuickBooks Online Plus, adds a bill management, budgeting, project profitability tracking, and inventory management and five concurrent users. The highest level subscription adds bill-pay functionality, batch processing, role-based permissions, and several workflow automations, and it includes 25 concurrent users. We chose the best accounting software by thoroughly researching and reviewing 20 different options.

Oracle Netsuite Accounting Software: Best Erp Tools

It also allows you to create quotes and estimates that can easily become professional invoices. SlickPie also allows you to connect your PayPal and Stripe accounts for free. That means customers will be able to fulfill their invoices with card or PayPal payments online—and you’ll simply have to pay the standard transaction fees that PayPal and Stripe charge. A top free accounting software to consider from the start of your search is Wave accounting software. Through this option, you’ll be able to connect unlimited bank and credit card accounts to your books. You’ll also be able to add unlimited income tracking, expense tracking, and guest collaborators for free.

bookkeeping software

With customer-centric solutions native to Salesforce, FinancialForce is designed to scale with your business. No more wasted admin time, project delays, cash flow problems, or lost revenue.

Our small business accountants in Raleigh are breaking down how to choose software as well as some popular options for every stage of your success. Anything that’s in a paper might get lost or destroyed easily and anything that’s digital can be copied easily until the data is being managed by a https://www.hcial.xyz/2020/. Frequent data back-ups and password encrypted security keep your business data safe and secured. You can have unlimited access to LessAccounting free accounting programs for 30 days, completely free, with no contracts and no credit card required.

Integrated Tools And Services

That kind of consistency — paired with it’s first-rate functionality — make Pabbly a solid option. Keep track of your mounting bills & expenses and the money flowing out. Amaze your clients with professional looking invoices and get paid faster. As we talk about your financials, you must be sure that data is in safe and software doesn’t abuse them. While payroll isn’t built in, Xero’s Gusto integration is a particularly good one, and payroll transactions transfer immediately to the correct locations in Xero. Bill payment features in Xero are comprehensive, and bills can even be scheduled ahead. Automation and streamlining make repetitive and tedious tasks quicker, easier, and less frustrating to accomplish.

bookkeeping software

Users can pinpoint the exact location where a customer opened an invoice email, very useful in catching customers who say the invoice never got to them. Online payment.The tool’s time tracking capability is designed for use in billing, enabling businesses to get paid online through a variety of payment gateways. Online bookkeeping software makes doing your own books possible, however paying a monthly rate to Xendoo will provide you with Quickbooks and Xero, plus a dedicated financial team on the go. You gain the freedom to focus on managing and marketing your business while staying passionate and avoiding burnout. Wave offers free accounting, invoicing, and receipt scanning software.

ZarMoney includes many accounting features at an affordable rate. Accounting software is a solution for bookkeepers, accountants and small business owners to record and report on their finances. It is used to help with processing financial transactions, tracking expenses and automating bookkeeping and accounting tasks to help facilitate running a business. While much of your daily accounting work probably involves paying bills, sending invoices, and recording payments, you also need to keep a close eye on your bank and credit card activity. If you have connected your financial accounts to your accounting site, then this is easy to accomplish.

All accounting features can be conveniently accessed on one main dashboard, making bookkeeping more fluid and efficient. The platform is not just handy, it is also powerful, giving users absolute control over financial management. It has myriad useful features such as P and L, cash flow statements and balance sheets creation, to name a few. The dashboard is pleasant to the eyes and is able to display financial overviews and graphs. Aside from these, the solution is also capable of streamlining other back-office functions. It is a great choice for businesses of all sizes since it offers an all-in-one end-to-end solution.

What Is Accounting Software For Small Business?

It has tools to automate and organize your bookkeeping and accounting solutions and requires no prior accounting knowledge. You can automatically create and send invoices, accept online payments, and view business reports. There are many aspects of accounting software that help make it a useful tool. As a small business owner, it’s important to know which features to look for. Most online accounting software offers accounts receivable, accounts payable, banking and reporting features. Some programs include inventory management, project management, time tracking and payroll tools.

 • For instance, it makes use of fully customizable workflows and it has automated GL coding and PO matching.
 • It syncs with your bank, categorizes bank entries, and validates suggested entries so your books are done quickly and accurately.
 • Wave is best for small businesses on a tight budget that still want strong accounting capabilities.
 • The solution can review and approve expense reports with the click of a mouse.
 • Tax support such as worksheets are available only through the second and third tier plans.
 • Kathy Yakal has been writing about PC applications since 1983, when she joined the editorial staff of COMPUTE!

This post is to be used for informational purposes only and does not constitute legal, business, or tax advice. Each person should consult his or her own attorney, business advisor, or tax advisor with respect to matters referenced in this post. Bench assumes no liability for actions taken in reliance upon the information contained herein. Learn more about Bench’s pricing and discover which plan is right for you.

By Donna Fuscaldo , Business News Daily Staff

However, proper financial record keeping is essential to your business’s success, allowing you to know your cash flow, profitability, and make tax time much simpler and easier. Easily manage your global operations with best-in-class accounting. With comprehensive financial reporting, automated billing, built-in audit trails, and personalized workspaces, you can unify your business on the Salesforce platform. All of this can be done and monitored from anywhere at anytime using online bookkeeping software. Over three million customers are managing accounting, finances, payments, operations, and people with Sage Business Cloud. NetSuite has packaged the experience gained from tens of thousands of worldwide deployments over two decades into a set of leading practices. These practices pave a clear path to success and are proven to deliver rapid business value and get you live on NetSuite in a predictable timeframe.

 • Then they actually track inventory levels, which provides insights on selling patterns and keeps you from running low.
 • The editorial content on this page is not provided by any of the companies mentioned and has not been reviewed, approved or otherwise endorsed by any of these entities.
 • Wave easily holds its own when compared with paid accounting software.
 • The highest level subscription adds bill-pay functionality, batch processing, role-based permissions, and several workflow automations, and it includes 25 concurrent users.
 • If you’re planning to scale, look for options that come with comprehensive reporting capabilities and can be upgraded to serve a larger organization with more complicated financials.

Business owners can run a financial report in seconds to review profitability, compare revenue and costs, check bank and loan balances, and predict tax liabilities. Having quick access to this financial information gives business owners the power to make important decisions. The main difference between the four plans is the number of different clients that are allowed to be billed per month. In the Lite plan, up to five clients can be billed per month.

When evaluating offers, please review the financial institution’s Terms and Conditions. If you find discrepancies with your credit score or information from your credit report, please contact TransUnion® directly.

Sage People

Outside of the Zoho ecosystem, integrations are more challenging and require additional programming. Zoho Books is designed to be used as part of the more comprehensive Zoho ecosystem; however, it’s still a good stand-alone bookkeeping product. While it is a full-featured accounting application it’s not designed for multi-entity organizations. There are times when some manual interaction is required, but the machine learning process that QuickBooks Online uses saves lots of time. We’ve reviewed software based on how well the software will grow with your business, such as the number of users and integrations. When coming up with our list of the best bookkeeping software, we looked for software based on certain criteria. More about the methodology can be read in detail later on.

Businesses can collect payment online from customers through Xero’s integration with Stripe and GoCardless. As most of the solutions featured here offer a free trial period, why not grab the line and test-drive the application to see how it works in real-time? You can start with our top choice and use its feature set as a benchmark. Sign up for FreshBooks free trial and get your research rolling. Working with Bench Accounting is a fairly easy procedure. You only have to prepare your spreadsheets, invoices, receipts, and other data related to business deals.

Xero

Zoho Books is the next-to-the-best service, as it lets you bill 25 clients for as much as $9 a month. I strongly agree that solid accounting foundation is key to growing the company. I think that not only accounting brings more customers, huge staff and a bigger operational budget, along with bigger headaches in balancing the sheet.

Sync information from your bank and apps such as Typeform, Miro, and Gmail. Scale with add-ons such as human resources management and estimating. Integrations with apps and tools such as Stripe, amortization schedule PayPal, WooCommerce, Pipedrive, and more. What strengths of each of these eight tools make them the best? Let’s consider where they shine in terms of ease of use, features, and pricing.

At the higher subscription levels, recurring transactions can be set up, which can save lots of bookkeeping time and effort. Trying to find the right what are retained earnings for your business?

By Bigtime Software

We’ve reviewed software reporting based on how well reports can be tailored to the business and on the reporting features of the software. If accounting isn’t your strength or even if it is and you want to save time, read on to see which accounting software is right for your small business. Accounting software is used by 64.4% of small business owners, which is good because 60% of small business owners admit to not being knowledgeable about finances or accounting. We chose AccountEdge Pro as our best accounting software for experienced accountants because of its robust features and reporting capability.

Essentials – $50 per month for everything in Simple Start, plus up to three users, time tracking, and bill pay. The ability to add additional users including your employees or your accountant to your account and manage their access. Simplify your work by collaborating with employees, contractors, accountants, or other team members. Manage team permissions on reports, invoicing and billing, time tracking, or other parts of ZipBooks. Between auto-categorization, a single transactions interface, and dead-simple reports, bookkeeping and accounting have never been this easy. Your bookkeeping software should offer you the flexibility to approve and edit transactions before sending them out. Verify your transactions before you send them out and ensure they are free of errors.

Posted on Leave a comment

По трагата на гралот од Светислав Басара

Овој роман е вториот дел од култното дело „Фама за велосипедистите“ од Светислав Басара. Продолжение на оние добро познати редови кои пред триесетина години беа своевиден културен и општествен инцидент. Во него продолжуваат патешествијата на луцидните евангелистички велосипедисти на Крстот на розата. Самиот Басара, во негов манир, за ова дело пишува: „…посоодветно е овој роман да не се смета за предмет од овој свет. Тој е како оние Борхесови објекти Хронир, создадени од чисти желби; објекти кои не изгледаат како да се разликуваат од секојдневието, но кои по завршувањето на задачата што ја имаат почнуваат да бледнеат и да исчезнуваат“.

Posted on Leave a comment

Романса во малото гратче од Григори Канович

„Романса во малото гратче“ е реквием за предвоените Евреи, за луѓето и начинот на живот кој беше трагично уништен.

Автобиорафскиот роман е сместен во мало местенце во Литванија во пресрет на Втората светска војна, родно место на писателот.

Воден од споменот на неговата сакана мајка,
маестралниот раскажувач нè шета низ средината на својот маѓепсан семеен свет, рекреирајќи го минатото кое е неповратно уништено. Канович живо се сеќава на неговото родно место, на политичката криза од 1930-тите, на богатите трговци и чистачи на чевли, луѓето, озборувањата… Секако, тој го следи и растечкиот страв од нацистите, руската инвазија, политичкиот прогон и апсењата и прогонетите, што ја обликуваа нацијата.
„Романса во малото гратче“ e роман полн со нежна наклоност, мека иронија и остри забелешки.
Преводот на оваа книга е поддржан од Литванскиот институт за култура

kanovich

Писателот Канович го преживеал холокаустот речиси по чудо. Сега, тој е познат и ценет како чувар на колективното сеќавање на генерациите литвански Евреи и врвен прозен мајстор.

Posted on Leave a comment

Промоција на „Креветизам и хоризонтала“ во Скопје

Издавачката куќа „Прозарт медиа“ ја направи долгоочекуваната скопска епизода од промоцијата на книгата поезија „Креветизам и хоризонтала“ од Пијан Славеј во кафулето „Цреша“.

Настанот беше поддржан од Министерството за култура во рамките на „Нов културен бран“.

 

42495753_1676030595835624_7552902532083744768_n 42268500_1673332066105477_750832773798821888_n

42296300_1673330096105674_8179662063002451968_n 42297063_1673330789438938_5161017326337785856_n 42303782_1673329189439098_1934835552272515072_n 42310995_1673330339438983_2411866647737401344_n   42429511_1673331936105490_2031533923443408896_n42251807_1673328839439133_3242353897892741120_n

42342644_1673330586105625_961060071339458560_n

Posted on Leave a comment

„1000синови_1000сенки“ и „Московски квартет“ од Методи Златанов

Издавачката куќа „Прозарт Медиа“ деновиве објави две книги од Методи Златанов. Тоа се „1000синови_1000сенки“ и „Московски квартет“.

Во предговорот за „1000синови_1000сенки“, Златанов пишува:

Овој curiosity killed the cat_самопредизвик го прифатив примарно за да покажам дека, во својата морбидна ексцентричност, суицидните пораки (suicide notes) се еден особен книжевен жанр. Намерно си допуштив малечка доза belle lettre, за да не ги вознемирам оние што искрено ме имаат во својот живот. Но, тоа е само воведната иницијатива во потфатот. Секако намерата не ми беше да составам декадентна салонска збирка од измислени проштални писменца, иако дури и на најнеочекувани места (во фрагментирана форма) светската литература е полна со нив, а и самата фасцинација од зборовите, од последните напишани зборови пред неповратното финале е нешто возбудливо само по себе.

Методи Златанов е добро познат во литературните кругови и досега има објавено дваесетина поетски збирки. Неговата поезија и специфичниот поетски дискурс се препознатливи по своето експериментирање во однос  на мешањето на медиумите (визуелниот и текстуалниот), како и во експресивната употреба на интерпункцијата и неконвенционалата структурата на стихот.