Monthly Archives: December 2020

Донација од Форумот на словенечки култури за фестивалот ПРО-ЗА Балкан

Foto-100-slov-romani-696x522

Форумот на словенечки култури (ФСК) со седиште во Љубљана, кој ја координира културната соработка на тринаесет словенски земји, го донира комплетот  од петнаесет романи објавени на македонски јазик на Интернационалниот литературен фестивал ПРО-ЗА Балкан, чијшто организатор е издавачката куќа Прозарт